Polecamy na prezent...


Przekąska na jesień: robaczywe konserwy

autor: Anna Paczuska dodane: 20 września 2013

0


W wielu rejonach świata owady stanowią nie tylko prawdziwy przysmak, ale także ważne źródło substancji odżywczych.

Zamiast niezdrowych chipsów czy krakersów mieszkańcy Azji czy Afryki chrupią bogate w białko… robaki. Obrzydliwe? To kwestia kulturowa. Robaki są podobno nie tylko zdrowsze, ale także bardziej chrupiące i smaczniejsze od naszych „cywilizowanych” przekąsek.

Teraz moda na owady dociera powoli także i do Europy. W niektórych restauracjach można zjeść wiele dań z insektów albo kupić je.. w puszce. Wybór jest naprawdę imponujący.

Wbrew pozorom, robale nie należą do tanich przekąsek. Za niewielką puszkę trzeba zapłacić 40 dolarów.

tagi:

Lifestyle wykop blip flaker buzz

Zobacz również